RF-mixer med låg distorsion

En ny RF-mixer från Integrated Device Technology (IDT) för de låga banden uppges minska intermodulationsdistorsionen (IM3) i trånga frekvensspektrum för 4G LTE, 3G och 2G-System.

 

IDT meddelar att man har lagt till en ny lågbands RF-mixer i sin produktportfölj som förbättrar tredje ordningens intermodulationsdistorsion (IM3), med reducerad effektförbrukning, som omfattar 450 MHz, Long-Term Evolution (LTE) och utökade globala system för mobil kommunikation (EGSM)-frekvensområdet.

IDT:s F1102 är en dubbel 400 till 1000 MHz RF-till-IF-mixer som uppges förbättra IM3 med över 15 dB, och som samtidigt minskar effektförbrukningen med över 40 procent jämfört med en vanlig blandare. Dessa prestanda resulterar i ett bättre signal/brus-förhållande (SNR) för förbättrad tjänstekvalitet (QoS), tillsammans med sänkt värmeavgivning (1,15 W vid 5 V och upp till +43 dBm IP3O), enligt IDT.

– Vår ”Zero-Distorsion”-teknik gör det möjligt för kunden att öka radiokortets front-end-förstärkning för att förbättra SNR och samtidigt minska distorsionen i de trånga EGSM och amerikanska cellulära banden, säger Tom Sparkman, vp och general manager för the communications division vid IDT, i ett pressmeddelande.

Provexemplar av IDT F1102 finns för närvarande ute hos kvalificerade kunder och levereras i en 36-pinnars 6×6 mm QFN-kapsel.

Comments are closed.