Contex avyttrar dotterbolag

Danska Contex Group har tecknat avtal om att sälja sina dotterbolag Z Corporation och Vidar Systems till det amerikanska bolaget 3D systems för 137 miljoner dollar i kontanter.

Den danska koncernen Contex Group är verksamma inom utveckling och tillverkning av avancerade 2D-och 3D-lösningar för avbildning. Företaget har tre dotterbolag: Contex, som tillverkar skannrar för stora format, Vidar Systems, med verksamhet inom filmdigitalisering för tillämpningar inom medicinsk teknik, och Z Corporation som tillverkar 3D-skrivare. Under 2010 uppgick Contex-koncernens försäljning till 104 miljoner dollar och nådde en vinst (EBITA) på 13,4 miljoner dollar.

Kvar i Contex Group blir nu dotterbolaget Contex A/S. I en kommentar till avtalet säger Contex-koncernens vd Aage Snorgaard: "Att sälja Z Corporation och Vidar till 3D Systems passar perfekt för de här dotterbolagen och vi ser klar och rationell affärslogik i att kombinera dessa företag.”

Contex A/S strategi, att fortsätta ta fram innovativa lösningar till kunder med behov av skannrar för stora format, påverkas inte, enligt ett pressmeddelande.

Försäljningen är villkorad av godkännande från konkurrensmyndigheter.

Comments are closed.