Realtek adderar Homekit för IoT

Realtek Semiconductor lanserar nu sina Ameba (RTL8711-serien) och Icom (RTL8196/8188-serien)-baserade IoT-lösningar med fullt stöd för Apples HomeKit för tillämpningar inom bland annat smarta hushållsapparater, trygghetssystemen i hemmet och smarta sensor/belysningsprylar.

HomeKit erbjuder en uppsättning vanliga protokoll för styrning av HomeKit-aktiverade tillbehör med Siri (röstaktiverad digital assistent) eller tredjepartsprogram. Det är byggt med en end-to-end-kryptering som ska ge en säker anslutning mellan sin iPhone, iPad eller iPod touch och HomeKit-aktiverade accessoarer. Ameba är en lågeffektsdesign för batteridrivna apparater baserat på en ARM Cortex-M3 med inbyggt minne och integrerar multipla seriella portar (UART, I2C, SPI, och PWM), höghastighetsgränssnitt (USB, SDIO) och A/D- och D/A-omvandlare och har stöd för Apple Wireless Accessory Configuration (WAC). Icom är en Linux-baserad minimodul med inbyggt DRAM. Den stöder en fullständit implementering av HomeKit-ramverk och erbjuder flera gränssnitt som ska förenkla utvecklingen av innovativa IoT applikationer, enligt ett pressmeddelande.

Realteks IoT utvecklingssats (SDK) kommer snart att finnas på marknaden för Apples MFI-licenstagare att köpa genom auktoriserade distributörer on-line.

Comments are closed.