Raspberry Pi på DIN-skena

RS Components säljer nu Raspberry Pi-baserade industridatorer från KUNBUS. I serien finns enheter för industriell automation med IO-Link, fältbuss- och Ethernet-gränssnitt.

Bland de KUNBUS-produkter för montering på DIN-skena som nu lagerförs hos RS ingår industriella datorer, enheter för datainsamling och gränssnittsmoduler. Kronan på verket är Revolution Pi, en serie med modulära industriella datorer med öppen källkodsprogrammering, baserade på den väletablerade Raspberry Pi-plattformen.
Det modulära systemet, som uppfyller industristandarden EN 61131-2, finns i tre utföranden, RevPi Connect (4-kärnig 1.2 GHz med 2 Ethernetportar), RevPi Core (1-kärnig, 700 MHz med 1 Ethernetport) och RevPi Core 3 (4-kärnig 1.2 GHz med 1 Ethernetport).
Alla enheter har dessutom USB- och HDMI-anslutningar och är baserade på Raspberry Pi Compute-modulen, som är fullständigt kompatibel med Raspberry Pi model 3 och Raspberry Pi B+. Beroende på kraven för användningsområdet kan de här basmodulerna enkelt utökas med hjälp av lämpliga digitala eller analoga I/O-moduler eller gateway-enheter för anslutning till industriella nätverk.
Eftersom RevPi-datorerna är baserade på ett koncept med en öppen källkodsprogrammering ger den bland annat användarna maximal frihet vid implementering av industriella IoT-projekt (IIoT), inklusive fullständiga root-behörigheter. Enheterna kan köra med en modifierad version operativsystemet Raspbian med realtidsprogramfixar, och stöder dessutom vanliga IIoT-protokoll som MQTT och OPC UA. Alternativt kan de programmeras med Node-RED och Python, eller direkt i C.
RevPi Connect kan även uppgraderas med funktionalitet för PROFINET-, Ethernet IP-, EtherCAT-, Modbus TCP- eller Modbus RTU utan att behöva använda utökningsmoduler. Produktens Ethernet-gränssnitt innebär att den kan integreras i IT- eller automatiseringsnätverk och till exempel överföra data från en produktionsmiljö till molnet.

Comments are closed.