En timma för att simulera en 5G-antenn

Avancerade 5G-antenner från Radio Frequency Systems (RFS) kan nu med hjälp av ANSYS simuleringslösningar simuleras på en timme i stället för fyra dagar.

Antennkonstruktörerna måste uppfylla nästa generations 5G-standarder, följa en rad komplexa krav från operatörer och olika länder, samt integrera 4G- och 3G- arkitekturer från äldre system. Sammantaget innebär dessa specifikationer att det krävs hundratals olika ritningar för att bygga de hundratusentals antenner som sedan monteras i mobilmaster och på taket på byggnader, för att säkerställa maximal täckning för användare i hela världen.
ANSYS ger RFS antennkonstruktörer möjlighet att snabbt ta fram ritningar till många olika frekvensband. Simuleringsautomation gör att det går snabbt att validera nya arkitekturer och minska antalet prototyper och mätningscykler. Med hjälp av ANSYS lösningar simulerar RFS i en otrolig hastighet och skala, och gör att konstruktörerna fullt ut kan dra nytta av och optimera 5G-antennernas prestanda.
– Att utveckla antennarkitekturen från 4G till 5G är ett stort tekniskt steg och ställer enorma krav på hårdvaruutvecklingen, säger André Doll, teknikchef på RFS. Våra team strävar efter att ta fram nya ritningar snabbare än någonsin tidigare för att kunna garantera hög kvalitet på tjänsterna, den viktigaste faktorn i kommunikationssystem. RFS standardiserar med hjälp av ANSYS för att snabba på utvecklingen av våra nästa generations antenner som är mycket tillförlitliga och som snart kommer att ge maximal trådlös 5G-täckning till konsumenter i hela världen.

Comments are closed.