PXI-nyheter på bred front från Agilent

Agilent presenterar idag 46 nya PXI- och AXIe-produkter! PXI-standarden, för mätinstrumentmoduler, utformades ursprungligen av National Instruments och bygger på cPCI med tillägg av kontakt för bl a analoga signaler, synkronisering. AXIe, för vilken Agilent är initiativtagare, bygger på AdvancedTCA med tillägg för instrumentering och test.

Nyheterna tar främst sikte på användning inom flyg och rymdfart, försvar, kommunikation och andra elektroniktillämpningar.
De 46 PXI och AXIe-produkterna omfattar digitizers, arbiträra (generella) vågformsanalysatorer, digtala oscilloskop, digitala multimeterar (DMM) samt ett antal olika switchar. Modulerna inkluderar drivrutiner enligt IVI-C, IVI-COM och LabVIEW(G) samt bibliotek för in/utgångar (I/O).
Flaggskeppet bland nyheterna är Agilent M9392A som är en vektorsignalanalysator (VSA)som kan mäta över bandbredder upp till 250 MHz, på frekvenser upp till 26,5 GHz.
M9018A är ett PXIe-chassi med 16 fack ("slots") i hybridutförande (PXI/PXIe). M9018A är avsedd för dataintensiva applikationer inom kommunikation, bildbehandling och radar. Där behöver man dels hög bandbredd dels från modul till modul, dels mellan modul och systemets controller.
Även om industrin uppenbarligen lyckas få plats med allt fler funktioner i PXI-format finns det tillämpningar där detta utrymme inte är tillräckligt. AXIe, som bygger på telekomstandarden AdvanceTCA (ATCA) har större format än PXI.
Det första två chassierna enligt AXIe 1.0 har två (2U) eller fyra (4U) fack.
Agilent U4301A PCIe Gen 3 analyzer är den första mätmodul som passar i AXIe-chassier. Den klarar signalinhämtning i multigigabitklass och test av protokoll.
Läs mer om AXIe-standarden på www.axiestandard.org.

 

Comments are closed.