Prevas öppnar kontor i Örebro

Inbyggnadsspecialisten Prevas fortsätter sin expansion och öppnar ett kontor i Örebro. Tillsammans med Prevas kontor i Västerås, Karlskoga och Karlstad stärks närvaron i en vad företaget anger som viktig region.

”Trenden att allt fler inbyggda system placeras i industriella och kommersiella produkter håller i sig och efterfrågan på produktionsnära smarta IT-lösningar ökar. Lägg där till att merparten av alla branscher genomgår, eller kommer att genomgå, en extrem förändring orsakad av en utökad globalisering och en social affärsrevolution. Efterfrågan på strategisk rådgivning i Örebroregionen är stor”, skriver företaget i ett pressmeddelande.

– Visionen är att skapa de rätta förutsättningarna för en balanserad verksamhet med konsulter på plats i egna lokaler och ute hos kund. Örebro är en intressant och expansiv region och med närheten till Karlskoga finns traditionell storindustri, högteknologisk forskning och kvalificerad tjänsteproduktion representerade. Prevas långa erfarenhet av att driva lyckosamma utvecklingsprojekt inom IT och inbyggda system kommer att passa mycket bra in i regionen och är en stabil och framtidssäker plattform för både kunder och medarbetare, säger Tony Jansson affärsenhetschef på Prevas.

Tony Jansson, med 10 års erfarenhet inom branschen kommer att ansvara för etableringen och rekryteringen. Tony kommer närmast från DataRespons där han verkat som konsult- och regionchef samt säljansvarig inom produkter, tjänster och projekt.

– Vår nya satsning inom branschorienterad management consulting kompletterar vår traditionella tekniska rådgivning med affärsdriven utveckling. Med branschfokus inom bland annat. områden som energi, industriföretag och offentlig sektor hoppas vi kunna utmana regionen med branschorienterad strategisk innovation och intellektuellt utmanande affärsstrategier. Inte generella lösningar för en svunnen tid, säger Per Melin ansvarig för affärsområdet Management Consulting.

– Vi ser stora möjligheter till expansion i denna region. I april förvärvades Zetiq Development i Karlskoga, ett företag med mycket lång och gedigen kompetens inom elektronikutveckling med tillgång till både elektroniklabb och klimatkammare. Vårt nya kontor i Örebro byggs upp främst genom rekrytering på plats där vi planerar för en expansion om cirka 15 medarbetare inom en 12-månadersperiod, säger Mats Lundberg, CEO på Prevas.

Prevas nya kontor i Örebro öppnar den 1 oktober.

Comments are closed.