Powerbox blir japanskt

Cosel Co, Ltd, med huvudkontor i Toyama, Japan, har förvärvat den svenska Powerboxgruppen. Powerbox har dotterbolag i 15 länder och omsätter mer än 400 MSEK.Powerbox har konstruktionsenheter vid huvudkontoret i Gnesta, i Tyskland och i Nederländerna och har lokala säljbolag i Europa, USA, China och Australien. Dess inriktning är utveckling och tillverkning av standardutförande och kundanpassade strömförsörjningslösningar för krävande applikationer inom industri-, medicinekinik-, fordons- och försvarssegmenten.

Cosel har en ledande position som tillverkare av strömförsörjningsaggregat i Japa och omsätter mer än 230 miljoner dollar.

– Vår vision är att epandera globalt. Genom att införliva Powerboxgruppen i Cosel ökar vi våra utvecklings som tillverkningssresurser och möjliggör en expansion, både till befintliga och till nya kunder, säger Masato Tanikawa, Cosel vd och styrelseordförande.
Cosel och Powerbox har samarbetat under 30 år.

– Genom att bli en del av Cosel tar Powerbox ett viktigt steg in i framtiden. Bägge bolagen har en solid bas att utgå ifrån för att med gemensam kraft fortsätta att utveckla nya teknologier för standard-, modiferade standard- och kundanpassade strömförsörjningsaggregat, säger Martin Sjöstrand, vd för Powerbox.

Comments are closed.