USB-ansluten VNA

Keysight P937xA är en ny serie 2-ports vektoriserad nätverksanalysatorer (VNA) som ansluts via USB till en PC. Tack vare avsaknaden av eget display, med tillhörande kretsar samt rattar och reglage, är såväl storleken, vikten som priset lågt.


Ett instrument som en VNA tillverkas i volymer som utgör en bråkdel av vad en massproducerad persondator (PC)   görs i. Så genom att utesluta mätinstrumentets kretsar för bildpresentation och i stället använde en vanlig PC för detta och för all styrning av instrumentet kan instrumentet kostnadsoptimeras.

Vi nu denna typ av systemlösning i många sammanhang.

Keysights nya serie P937x täcker från 300 kHz upp till alternativt 4,5, 6,5, 9, 14, 20 eller 26,5 GHz. Instrumenten har två portar, men två, eller fler, instrument kan kopplas samman för att åstadkomma en multiportsports VNA. Det kan vara instrument med olika högsta gränsfrekvens, men i en multiports VNA är det instrumentet med lägsta övre gränsfrekvens som bestämmer denna.

Det grafiska gränssnittet har samma utformning på skärmen som andra VNAer från Keysight, men i det här fallet i form av en programvara som körs i en PC.

Koaxialanslutningarna är SMA eller 3,5 mm, beroende av modell, men det finns även adaptrar för N och 7-16.

Comments are closed.