Plessey vinner LED-pris

Plessey meddelar att deras nya innovativa ”Magic” High Brightness LED (HBLED)-produkter vann Elektra Awards 2012 i kategorin Solid-State Lightning Application.

Vinnarna avslöjades förra veckan på the European Electronics Industry Awards ceremoni i London.

– LED är nästa nyckelfas i strävan att minska koldioxidutsläppen men en utbredd användning har hållits tillbaka på grund av de höga produktkostnaderna och den låga nivån på ljusflödet. Vår Magic-teknologi löser båda dessa problem och öppnar vägen för att LED-belysningen ska få stor spridning och bidra till att minska energikostnaderna. Vi har investerat miljontals pund i våra Magic tillverkningslinor i Plymouth som rampas upp till serieproduktion i år, säger COO Barry Dennington vid Plessey.

Magic HBLEDs tillverkas genom användningen av en branschstandardiserad kiselsmedja till en mycket lägre kostnad än dagens LED-teknik, som bygger på safir eller kiselkarbid. Plesseys teknik använder galliumnitrid (GaN) på 6-tums kiselsubstrat. Det kräver ett mycket tunnare GaN-lager på 2.5 μm, jämfört med 6 till 8 μm i andra GaN-på-Si-tekniker. Detta innebär en kortare deponeringstid så att Plessey kan köra flera produktionscykler under 24 timmar och uppnå högre genomströmning och lägre kostnader, enligt ett pressmeddelande från företaget.

Comments are closed.