Net 1 godkänner PCI Express-modul

Teleoperatören Net 1 meddelar att de godkänt den första Mini-PCI Express-standardmodulen för CDMA450 – för bruk i Sverige och i Danmark samt i Norge, där företaget verkar under namnet .Ice.net.
Net 1 har sedan några månader tillbaka acceptanstestat en CDMA450 Rev B Mini-PCI Express-modul från Cellient med stöd för hastigheter upp till 9,3/2,4 Mbit/s i sitt nät. Testerna har fallit väl ut och Net 1 har nu godkänt modulen för bruk i nätet.

– För första gången får vi nu tillgång till en standardlösning vilket kommer att underlätta för utvecklare av nya hårdvarulösningar, routerintegratörer och tredjepartsleverantörer av modem/routers med Mini-PCI Express-platser. Modulen kommer bland annat att kunna användas i M2M-lösningar, säger Johan Danestig, produktchef på Net 1.

Net 1 är unikt med att använda NMT 450-frekvensen och uppger sig täcka över 95 procent av Sveriges landyta samt upp till 12 mil ut från kustlinjen. Nätet levereras av Ericsson och statliga Teracom ansvarar för driften, enligt ett pressmeddelande.

Comments are closed.