Plattform med ny STM-processor

Från Arrow Electronics kommer Avenger96 Development Platform och System on Module (SoM), baserad på STMicroelectronics senaste mikroprocessor STM32MP1. Plattformen använder Linaro 96Boards-specifikationen och kan användas både i produkter och för utveckling.

STM32MP1 kombinerar flerkärnig mikroprocessorprestanda med industriell livslängd. Dess heterogena arkitektur, med två 650 MHz Arm Cortex-A7-applikationsprocesskärnor och en 209 MHz Arm Cortex-M4-kärna, låter användare köra applikationer med öppen källkod som Linux-baserat HMI (human-machine interface) ovanpå realtidsstyrning. Med en Vivante 3D-GPU med OpenGL ES 2.0-stöd är den idealisk för mikroprocessorapplikationer på låg- till mellannivå som industriell kommunikation, motorstyrning eller husautomatisering.
De snabba gränssnitten inkluderar Gigabit Ethernet, HDMI-portar, IEEE 802.11a/b/g/n /ac, BLE-radio (Bluetooth Low Energy), USB2.0 med OTG och dubbelt värdgränssnitt, tvåkanalig MIPI DSI-skärmutgång och CSI-2 kameraingång.
Avenger96 är avsedd för inbyggda system och smarta hus och är kompatibel med den utvidgade versionen av 96Boards Consumer Edition. Detta gör det möjligt för användare att utnyttja mjukvaruutveckling för öppen källkod och dra nytta av det stora utbudet av 96Boards-kompatibla mezzaninkort samt att välja från hundratals tilläggskort från tredjepartsleverantörer för att snabbt utöka med funktioner som kontextavkänning, bildinspelning, IoT WAN-anslutning och många andra.
Dessutom kan användare av Avenger96 dra nytta av de omfattande verktyg och programvaror som ekosystemet ST STM32Cube tillhandahåller. Dessa inkluderar inbyggd programvara och konfiguratorn STM32CubeMX, vilket underlättar projektinställning och som nu har nya tillägg för att stödja Linux-utveckling och dela på kringutrustning mellan A7- och M4-kärnorna. Dessutom hjälper STM32CubeMX nu till att konfigurera och finjustera DDR SDRAM-gränssnittet för STM32MP1. Användare kan också dra nytta av OpenSTLinux, som är en standard Linux-distribution, för att förenkla utveckling av öppen källkod och förkorta tiden till marknaden.

Comments are closed.