Effektivare gruvor

Med den digitala portföljen ABB Ability MineOptimize går det att koppla ihop ABB:s utbud inom elektrifiering, automatisering och digitalisering så att alla steg i livscykeln kan optimeras – från design och installation till drift och service – för alla typer av dagbrott och underjordsgruvor samt anläggningar för mineralbearbetning.

Det hela består av en svit digitala produkter, tjänster och lösningar, som innehåller teknik för fjärrtjänster, verktyg för prediktivt underhåll samt lösningar för uppgraderingar och ombyggnationer.
– Att optimera gruvdrift och mineralbearbetning för att förbättra produktiviteten, minska stilleståndstider och skydda arbetskraft och miljö är viktiga faktorer för att behålla konkurrenskraft på marknaden, säger Martin Knabenhans, chef för produktledningen på ABB:s affärsenhet för gruvindustri.
ABB avser att skapa framtidens gruvdrift genom att rulla ut nya elektrifieringslösningar, digitala applikationer och samarbetsbaserade tjänster under hela året för att:
* Möjliggöra hållbar gruvdrift genom att driva ”den helt elektrifierade gruvan”.
* Utveckla gruvautomatiseringen med nästa generation av ABB Ability System 800xA för elektrifiering och processtyrning.
* Förbättra tillgängligheten genom förbättrade samarbetsbaserade tjänster med nya molnbaserade analyser för kvarnar gruvspel och transportband.
ABB Ability MineOptimize digitala applikationer kompletterar elektrifierings- och automationslösningar samt gruvspelsspecifika system för gruvspel, direkt- eller kuggkransdrivna kvarndrifter och materialhantering som kan tillämpas vid uppbyggnad eller modernisering av gruvor. De kommer också att vara tillgängliga parallellt med tjänster för fjärrassistans, tillgänglighet, prestanda och kvalitet.

Comments are closed.