Partnertech i samarbetsavtal med Dignitana

Kontraktstillverkaren Partnertech AB och Dignitana AB, ett företag med fokus på medicintekniska produkter inom området för medicinsk kylning, har idag tecknat ett samarbetsavtal avseende utveckling, tillverkning och leverans av produkter till Dignitana.

Initialt kommer avtalet att fokusera på ”DigniCap”-systemet, ett patenterat kylsystem för skalpen som förhindrar håravfall till följd av kemoterapi. Avtalet omfattar hela Partnertechs kompetens inom elektronik, mekanik, systemintegration och inkapslingar. Produktionen kommer initialt att omfatta inkapslingar från Partnertechs enhet i Åtvidaberg. Intäkter och de första leveranserna av detta avtal väntas i det tredje kvartalet 2012.

Under det senaste året har Dignitana tecknat avtal med två stora internationella samarbetspartners i hälsovårdsbranschen, Konica Minolta MG och Sysmex Europe GmbH, ett dotterbolag till Sysmex Corporation, och kommer väsentligt att öka produktionsnivån för att möta efterfrågan från marknaden och sina samarbetspartners.

– Vi har haft ett nära samarbete med Dignitana och en av dess samarbetspartners vad gäller genomförandet av förbättringar och förberedelser inför produktionsstart av ”DigniCap”-systemet. Dignitana är ett innovativt företag både vad gäller teknologi och affärsutveckling och vi är väldigt nöjda över att de har valt Partnertech som en viktig samarbetspartner för en långsiktig utveckling och produktion av sina produkter, säger Leif Thorwaldsson, vd och koncernchef för Partnertech.

– Nästa fas för Dignitana börjar nu då vi etablerat en stabil industriell plattform. Sedan mer än ett år tillbaka har vi jobbat med Partnertechs team i olika projekt och i nära samarbete med och influerade av två av våra viktigaste japanska partners har vi nu etablerat ett långsiktigt partnerskap med Partnertech både för produktion och utveckling, säger Martin Waleij, vd för Dignitana i ett pressmeddelande.

Comments are closed.