Orbit One växlar upp i Ryssland

Som enda skandinaviska kontraktstillverkaren av elektronik, ställer svenska Orbit One ut på den ryska elektronikmässan ExpoElectronica i Moskva.

ExpoElectronica är den största elektronikmässan i Ryssland och   Östeuropa. Mässan riktar sig främst mot företag inom elektronikkomponenter och teknisk utrustning. När ExpoElectronica gick av stapeln förra året besöktes mässan av över 20 000 personer.
– Det här är nästa steg i vår strategi som går ut på att även aktivt bearbeta den lokala ryska marknaden och inte bara se vår ryska enhet som en enhet för lågkostnadsproduktion, säger Mats Johansson, ekonomichef och delägare i Orbit One. Vi ser stora möjligheter att expandera på den växande ryska marknaden. Därför är ExpoElectronics en viktig kanal för vår försäljning och marknadsföring.
– När vi etablerade oss i Ryssland, var vi den första kontraktstillverkaren av elektronik i Kaliningrad. Vår moderna fabrik, som fokuserar på kretskortstillverkning och enhetsmontering, kommer nu även att fungera som vår bas för bearbetning av den lokala ryska marknaden. Här finns teknisk kompetens, språkkunskaper och gedigen erfarenhet av affärer i Ryssland. Fabriken i Kaliningrad blir alltså en perfekt utgångspunkt för vår verksamhet här.

Comments are closed.