Orbit One varslar i Huddinge

Kontraktstillverkaren Orbit One AB meddelar att de varslar 45 anslällda vid företagets anläggningen i Huddinge utanför Stockholm om uppsägning. Huvudskälet är utfasningen av den tillverkning av Siemensprodukter som ingick i avtalet när Orbit One övertog fabriken från Siemens i början av 2009. Även det osäkra konjunkturläget uppges ha påverkat beslutet.

– Det här är en tråkig situation för de anställda. När vi tog över fabriken från Siemens räddade vi cirka 70 arbetstillfällen. När nu avtalet går ut måste tyvärr en del av dessa varslas om uppsägning. Samtidigt fortsätter satsningarna i Huddinge. Främsta styrkan i Huddinge ligger i den effektiva prototyptillverkningen, tillverkningen av mindre serier och ”boxbuild”. Dessa styrkor kommer vi att fortsätta att utveckla. Man kan säga att vi är inne i en fas där vi måste bromsa och gasa samtidigt för att kunna anpassa oss inför framtida krav och marknadsmål, säger Orbit Ones vd Christer Malm.

Vid Orbit One i Huddinge arbetar idag drygt 100 personer. Både produktionspersonal och tjänstemän kommer att drabbas av varslen. Varslen kommer inte att beröra övriga enheter inom Orbit One-koncernen, enligt i ett pressmeddelande.

Comments are closed.