Samsung utökar produktionskapaciteten

Samsung Electronics Co meddelar nu sina planer på att bygga en ny produktionslina i Hwaseong, Sydkorea för tillverkning av mobila applikationsprocessorer och som ska utnyttja en avancerad 20 nm och 14 nm processteknik.

Samsung kommer att investera runt 1,9 miljarder dollar i den nya produktionsslinan. Byggprojektet startar den här månaden och planeras stå klar senast i slutet av 2013. Investeringen i den nya anläggningen kommer huvudsakligen att producera avancerade mobila applikationsprocessorer på 300 mm wafers i 20 nm och 14 nm processnoder om allt går väl, skriver Samsung.

Tillsammans med företagets Line 9 och Line 14, som har omvandlats till System LSI-produktion tidigare i år, kommer den nya linan bidra till leveranser till det växande behovet av smarta mobila lösningar. Med den nya investeringen samt tillägget av Line 16 i Hwaseongs i September i fjol och planerna att bygga en ny NAND Flash-fabrik i Xi'an, Kina, uppger Samsung att de balanserar sin tillverkningskapacitet för den globala halvledarmarknaden.

ARM hat tidigare uppgivit att 20 nm-processorer kan komma att användas i smartmobiler och surfplattor i slutet av 2013 och Samsungs processorer är baserade på ARM:s teknik.

Enligt marknadsundersökningsföretaget Gartner kommer efterfrågan på halvledarchip för smartmobiler och plattor växa mer än 20 procent i genomsnitt från 23,4 miljarder dollar 2011 till 59,4 miljarder dollar 2016.

Comments are closed.