Omnivision lanserar ny bildsensor

Omnivision Technologies lanserar nu nya kamerachipsensorer avsedda för nästa generations säkerhetslösningar och i tillämpningar för övervakning av hemmet. Det 1/3-tums stora sensorchipet kan fånga HD-bilder och video med 60 bilder per sekund (fps) och 1280 x 960 pixlars upplösning samt även IR-bilder.

De nya chipen är döpta till OV9752 och använder ett RGB-IR dual-band färgfilter i stället för det traditionella mekaniska rotationsfiltret, vilket enligt företaget ger en förbättrad tillförlitlighet, förenklar konstruktionen och minskar sensorns fotavtryck.

Sensorerna är byggda enligt företagets 3,75-micron OmniPixel3-HS pixelarkitektur och fungerar i miljöer med hög, låg eller ingen belysning, både med synligt ljus och för det infraröda området. Sensorerna finns i två varianter: En för 60 bilder per sekund (fps) med en 10-bitars utgång och en med 45 fps med en 12-bitars utgång. Dessutom har de en mod där upplösning och bildhastighet reduceras för extra låg energiförbrukning.

OV9752 levereras i en 6,3 x 5,2 mm-kapsling och finns för närvarande tillgängliga som provexemplar. Volymproduktion planeras till det fjärde kvartalet 2015.

Comments are closed.