Obducat deltar i EU-projekt

Obducat kommer delta i det EU-finansierade projektet POLARIC. Projektet har som mål att utveckla nya processteknologier för tillverkning av organiska, integrerade kretsar på stora, böjliga substrat.

POLARIC är ett EU-finansierat projekt inom det sjunde ramprogrammet, FP 7. Projektet, som koordineras av finska VTT Technical Research Centre, samlar expertis från hela Europa.

Tretton partners som representerar industri, SMEs, forskningsinstitut och universitet deltar i projektet. Syftet med POLARIC-projektet är att utveckla teknologin i organiska, integrerade kretsar för tillverkning av så kallade flexibla substrat i storformat. Dessa kan till exempel användas till stora, böjliga displayer.

POLARIC-projektet löper över fyra år och har en budget på totalt 13,8 miljoner euro. Följande partners deltar i projektet: VTT, Finland. 3D-Micromac, AMO, Micro resist technology och Fraunhofer-Gesellschaft IZM, Tyskland. Cardiff University och Imperial College London, Storbritannien. BASF, CSEM och Asulab, Schweiz. Joanneum Research, Österrike. IMEC, Belgien och Obducat, Sverige.

Comments are closed.