Nytt moderkort för tuffa miljöer

AAEON, en ledande tillverkare av industrianpassade persondatorer, meddelar att de nu släppt ett nytt embedded Mini-ITX moderkort: EMB-QM67. Kortet har en G2 rPGA988B-sockel för Intel Core i7/i5/Celeron QC/DC-processorer på upp till 2,7 GHz med en Intel Core i7/i5 QM67 chipuppsättning.

 

Det kompakta 6,7" x 6,7" (170 mm x 170 mm) moderkortet uppges ha en flexibel drifttemperatur från 0° ~ 60°C och kringutrustning för att lätt kunna byggas in för industriella datorsystemändamål.

EMB-QM67 innehåller två DDR3 SODIMMs på upp till 8GB systemminne. På I/O-sidan uppges EMB-QM67 ha sex USB2.0-portar, sex COM-portar, en skrivarport, anslutning till ett PS/2 tangentbord, en PS/2-mus, tre audiouttag och ger stöd för en 8-bitars digital I/O (DIO). Det finns två SATA II-portar, två SATA III portar och en CFast-kontakt för lagring. Moderkortet stödjer Gigabit Ethernet (GbE) för snabbare nätverkskommunikation. EMB-QM67 har ett PCI-Express [x4] och ett PCI-Express Mini Card för expansion och uppfylla kraven på hög överföringshastighet för industriella kringutrustningar. Vidare har EMB-QM67 en integrerad Intel Graphics Engine som stödjer samtidiga ”Dual View”-displayer via VGA/DVI/HDMI/LVDS. Det ger stöd för en upplösning på upp till 2048×1536 punkter för stora skärmar.

Comments are closed.