Nytt kit för LTE-M

Silicon Labs levererar ett nytt expansionskit för LTE-M med Digi Internationals mobila modem Digi XBee3.

Expansionskitet används med startkitet EFM32 Giant Gecko 11, och förenklar utvecklingen av gateways och IoT-noder som kräver både lång batterilivslängd och en trådlös anslutning med lång räckvidd. Expansionskitets utvecklingsverktyg inkluderar bland annat Digi Remote Manager och Silicon Labs Energy Profiler.
– Kitet möjliggör snabba IoT-anslutningar och undviker kostsamma certifieringar av mobilenheter, säger Mark Tekippe, produktchef för Digi International. Digis modem Digi XBee3 och Silicon Labs mikrokontroller Gecko är en perfekt kombination för molnuppkoppling med ultralåg strömförbrukning. Det förcertifierade modemet är lätt att konfigurera och ger en säker och flexibel anslutning över LTE-M och NB-IoT.
– LTE-M är ett utmärkt alternativ för LPWAN-applikationer som kräver en kombination av lång batteritid, hög tillförlitlighet och låg latens, säger Mike Krell, chef för IoT-strategi på J. Brehm & Associates. LTE-M är kompatibel med befintliga LTE-nätverk och kommer i framtiden att samexistera med 5G-teknik. Leverantörer som erbjuder lättanvända utvecklingsverktyg för LTE-M kommer att vara väl positionerade för tillväxten på IoT-marknaden.

Comments are closed.