Nya PMBus DC-DC-omvandlare från TI

Texas Instruments (TI) meddelar att de nu har marknadsintroducerat sina första PMBus synkrona DC-DC buck-omvandlare för 20 A och 30 A med noggrann utspänning och avsedda för "submicro"-processorer.

Omvandlarna är döpta till TPS544B25 och TPS544C25 och har en nogrannhet på referensspänningen på 0,5 procent och full differential fjärrspänningsanalys samt även frekvenssynkronisering till en extern klocka vilket minskar brus och EMI.  Dessutom har omvandlarna stöd för "stift-strappning" som gör det möjligt för enheter att starta utan PMBus-kommandon för en utspänning som bestäms med hjälp av ett enda motstånd.

Det digitala PMBus-gränssnittet används för programmering och övervakning av den utgående spänningen, strömmen och extern temperatur och felrapportering. Till omvandlarna finns också TI:s UCD90240 – en 24-skenas PMBus kraftsekvenserare och krafthanterare för att driva Ethernet-switchar. Andra funktioner som finns inkluderade är intern mjukstart, underspänningsskydd på ingången, termisk avstängning och en återställningsfunktion.

Kretsarna kommer i en 40-bens, 5 x 7 x 1 mm "PowerStack" QFN-kapsel. TPS544B25 (20 A) kostar 4,08 dollar per styck och TPS544C25 (30 A) kostar 4,49 dollar. Båda priserna avser kvantiteter om 1000 stycken.

Comments are closed.