Inission förvärvar Montronic

Som ett led i Inissions strävan att bli en av de större EMS-aktörerna i Norden förvärvar nu företaget Montronic. Inission kommer i och med förvärvet att bestå av sex anläggningar – tre inriktade på kundnära verksamhet i Göteborg, Stockholm och Sösdala samt tre större fabriker i Pajala, Munkfors och Tallinn.

I december 2012 förvärvade Inission Mikromakarna i Pajala. Sedan dess har Mikromakarna utvecklats positivt och Inission förväntar sig ett liknande uppsving för Montronic.

– De positiva effekterna är många, nu täcker vi in hela Sverige. Dessutom är Montronic ett starkt varumärke i branschen och ett starkt varumärke i Södra Sverige. Tillsammans med Montronic kommer Inission att kunna ge marknaden ett ännu bättre erbjudande, säger Fredrik Berghel, ceo på Inission.

– Fabrikerna kompletterar varandra bra. Gemensamt kan Inission erbjuda kunderna en bättre geografisk närvaro, vilket är viktigt i den här branschen.

Inission får genom förvärvet en bredare finansiell bas och ska på så sätt bli bättre rustat för större volymer och mer omfattande åtagande. Detta gäller också Montronic som nu får rejäla muskler för att utveckla verksamheten och kunderna. Södra Sverige har enligt Inission en intressant utveckling och det finns många offensiva och driftiga verksamheter där elektronik är en avgörande komponent. Montronic kan enligt företaget nu ta positionen som den ledande partnern i regionen.

– Branschen är under konsolidering och Inission vill vara en aktiv aktör i den processen. Detta var en av de viktigare orsakerna till att Inission blev ett noterat bolag i våras. Utmaningen är att växa med god lönsamhet vilket vi redan bevisat att vi kan, säger Fredrik Berghel.

Montronic har 26 års erfarenhet i branschen med bred kompetens och utrustning för uppdrag från prototyp och serietillverkning till testning och leverans. Företaget omsätter cirka 30 miljoner kronor per år och har 25 anställda.

Säljare är Claes Widell. Claes kommer fortsatt att arbeta kvar på Montronic.

– Jag är övertygad om att Inission blir en bra ägare som kommer att ta hand om Montronic på ett utmärkt sätt, säger Claes Widell. Vi har haft flera positiva diskussioner om hur vi ska kunna utveckla verksamheten, erbjudandet och därmed våra kunder.

– Det här är lite av ett drömläge, Inission får ett tillskott som breddar kompetensen och kundbasen. Montronic som enhet i Inission kommer att bli starkare, vilket är positivt för alla parter, inte minst för kunderna, säger Fredrik Berghel.

Inission kommer efter förvärvet att omsätta cirka 300 miljoner kronor och ha runt 190 anställda. Företaget är noterat på First North.

Comments are closed.