Annons

Arrow lanserar QorlQ SoM

Arrow Electronics lanserar nu en System on Module (SoM) samt ett utvecklingskort och ett applikationskort i en utvecklingssats. Satsen kan vara en hjälp till att snabbt komma igång i projekt som tänker använda Freescales kommunikationsprocessor QorIQ LS1021A för till exempel IoT och smarta energienheter.

Distributören  Arrow Electronics har, tillsammans med Freescale och automationssystemspecialisten SYS TEC electronic,  utvecklat SoM ECUcore-1021 samt ett utvecklingskort och ett applikationskort som båda är kopplade till ett urval plattformar för applikationsutveckling.

Systemmodulen (SoM) har en Freescale QorIQ LS1021A-processor med ECC-skyddade L1 och L2 cacheminne och som kan användas direkt i utrustningar såsom IoT-gateways, trådlösa routrar, smarta energienheter och automationsutrustning. SoM ECUcore-1021 har Gigabit Ethernet och RS232-anslutning, två CAN-gränssnitt och ett SD-kort som kan laddas med användarens önskade bootbild.

Utvecklingskortet (ECUcore-1021 Development Board) har stiftanslutning till systemmodulen medan SPI och interruptsignaler finns tillgängliga på ett patchfält där det går att ansluta ytterligare kundkretsar. Kortet levereras som en del av ECUcore-1021 Development kit som även omfattar SoM, en DVD som innehåller en VMware Image och Eclipse-baserade IDE, en FTP patchkabel och dokumentation.

Applikationskortet (ECUcore-1021 Application Board) är en större kort som ger extra funktionalitet såsom USB3.0, SATA3.0, PCI-Express, LVDS och DVI-gränssnitt samt kringutrustning inklusive en omgivningsljussensor, temperatursensor, pekskärmcontroller, skrollhjul, summer och en särskild ljudkanal.
Dessutom finns industriella strömförsörjningskretsar med funktioner för upptäckt  av kraftmatningsfel. SoM och kort finns nu i lager för leverans hos Arrow.

Comments are closed.