Nya industridatorer från Kontron

På SPS/IPC/Drives-mässan presenterade Kontron en ny IPC-produktfamilj med styrenheter för automation. Industridatorerna i Kontrons nya KBox-serie har konstruerats för industriella styrapplikationer och ger skalbarhet från lägsta till högsta nivå.

 

Alla de fyra nya systemen har konstruerats för vanliga industriella styrinstallationer. De kan också utrustas med industriella I/O-funktioner, fältbuss- och/eller Ethernet-gränssnitt för att uppfylla individuella krav. Tack vare den modulära konstruktionen är utbudet av processorer i hög grad skalbart för individuella designkrav.
Kontron KBox C-101 i Booksize-klass är prestandaflaggskeppet inom hela KBox-familjen för industriella styrenheter, skalbart med hjälp av COM Express-moduler. Datorerna har den senaste, fjärde generationens Intel Core i5- och i7-processorer, samt fläkt- och underhållsfri konstruktion. Två SATA-platser för HDD/SSD, liksom två platser för PCIe x4 och två för MiniPCIe, möjliggör snabb och flexibel anslutning av industriella standardkomponenter. Som standard finns också tre portar för Gbit Ethernet med stöd för IEEE 1588, två för USB 3.0, två för USB 2.0, en för DisplayPort samt en för RS232. Mer information om produkten och tillgängligheten finns på produktsidan för Kontron KBox C-101.
KBox C-100 är en styrdator med integrerat 128 kB NVRAM som är testad att stödja Soft-PLC- och hypervisor-teknologier. Den erbjuder lättillgängliga gränssnitt både på ovansidan (eller fronten) och undersidan (eller baksidan), vilket optimerar utnyttjandet av tillgängligt utrymme nära andra styrenheter. Fyra portar för Gbit Ethernet med IEEE 1588, sju för USB 2.0, en för RS232, en för DVI samt en PCIe 1x för fältbuss- och industriella Ethernet-gränssnitt. Datorerna är tänkta för användning inom realtidsstyrning och visualisering på processnivån i automatiseringspyramiden.
Med sina Mini-ITX-moderkort ger Kontron KBox B-101 en hög grad av processorskalbarhet, och serien har konstruerats för generella applikationer inom automation. Standardgränssnitten för I/O bestäms av funktionerna hos moderkortet. Alla system kan utökas via en lågprofilsplats för PCIe x16 och en MiniPCIe-plats. För dataintensiva applikationer kan tillverkaren utnyttja både en inbyggd 2,5-tums hårddisk och en utbytbar hårddisk på fronten. Två DisplayPort gör KBox B-101 idealisk för flerskärmsapplikationer.
Kontron KBox A-101 är en fläktfri box-PC med den tvåkärnig Atom-processor och SSD-enhet. Som standardgränssnitt finns två Gbit Ethernet, två USB 3.0, två USB 2.0 samt RS232. Bland tillvalen finns CANbus och två WLAN-antennkontakter på baksidan.

Comments are closed.