Ny version av DesignSpark PCB

Med den nya version 6.0 av DesignSpark PCB blir det enklare att exportera konstruktionsdata till CAD-programmet DesignSpark Mechanical. Cross Probe och anpassade genvägar gör det lättare att snabbt ta sig runt i sina konstruktioner.

 

Lanseringen av DesignSpark Mechanical i september 2013 gjorde att användarna av DesignSpark PCB också kunde konstruera de mekaniska delarna av sina produkter med hjälp av ett gratisverktyg i RS Components DesignSpark-svit. Detta kräver att konstruktionerna exporteras från DesignSpark PCB med hjälp av det IDF-format som är standard i branschen.
För att göra övergången mellan elektronik och mekanik enklare kommer nu DesignSpark Version 6.0 med förenklad IDF-export. Det nya gränssnittet gör det både lättare och snabbare att överföra konstruktionerna, dessutom med diverse förinställda parametrar, samtidigt som man minskar risken för användarfel.

Cross Probe (X-probe)-funktionerna i Version 6.0 snabbar upp designprocessen ytterligare igenom att den omedelbart skapar referenser mellan de schematiska vyerna och PCB-designvyerna inom programvaran. Det är vanligtvis relativt enkelt att identifiera en komponent i PCB-vyn, men det är inte alltid så lätt att hitta den motsvarande symbolen i den schematiska vyn ­ såvida användaren inte har extremt god kunskap om och förståelse för systemet. Med Cross Probe kan användaren helt enkelt klicka på den relevanta komponenten i den ena vyn för att omedelbart komma till samma komponent i den andra vyn. Funktionen fungerar åt båda hållen, både från PCB-vyn till schematiska vyn och vice versa.

De nya anpassade genvägarna i Version 6.0 gör användargränssnittet mer flexibelt och anpassningsbart. Användarna kan nu konfigurera verktyget och skapa sina egna genvägar och kortkommandon, vilket gör det betydligt lättare och snabbare att använda, särskilt om de är vana vid vissa kortkommandon från andra PCB-designverktyg.
– RS fortsätter att avlägsna barriärerna för kostnad och komplexitet inom elektronikkonstruktion, säger Mark Cundle, ansvarig för teknisk marknadsföring på RS. Återkoppling från DesignSpark-communityn har varit avgörande för utvecklingen av DesignSpark PCB.

Comments are closed.