Ny vd för Neonode Inc

Thomas Eriksson, medgrundare till Neonode som utvecklar optisk pekskärmsteknik, har utsetts till ny vd för företaget Neonode Inc. Thomas Eriksson är idag, och sedan 1 januari 2009, vd för det helägda dotterbolaget Neonode Technologies AB.

 

Dessförinnan var Thomas Eriksson teknikchef för företaget.

Den tidigare vd:n, Per Bystedt, kommer att tillträda rollen som arbetande styrelseordförande och fortsätta att fungera som ordförande i styrelsen. Bystedt kommer också att hjälpa till under tiden vid skiftet av vd, och tillsammans med Eriksson ansvara för att kartlägga den framtida, strategiska inriktningen för företaget.

"Tiden är nu rätt ett ledarskapsbyte. Vi har gått från den organisatoriska fasen till en snabb, kommersiell tillväxtfas. Jag ser fram emot att stödja Thomas medan han leder företaget framåt," skriver Per Bystedt i ett pressmeddelande.

Neonode Inc. utvecklar optiska pekskärmslösningar för handhållna och små till medelstora elektronikprodukter såsom till exempel mobiltelefoner, e-böcker, Tablet-PC, portabla navigationsenheter, Mobile Internet Devices (MID), notebooks och laptops, TV och monitorer, vitvaror, digitala fotoramar (DPF) med mera.. Neonode erbjuder licenser och design som möjliggör för företag att utveckla funktionella pekskärmar till en låg kostnad. zForce är namnet på Neonode egenutvecklade, patenterade pekskärmsteknik.

Comments are closed.