Ny vd för Leab

Kontraktstillverkaren Leab Group har nu utsett tekn dr Martin Linder till ny verkställande direktör. Han kommer närmast från Note-koncernen där han har ansvarat för affärsutveckling.

– Jag ser verkligen fram emot att börja på Leab, säger Martin Linder. Leab är välskött företag med mycket gott rykte på marknaden och en stark och långsiktig ägare i Carl Bennet. En av mina främsta uppgifter blir därför att värna om och bygga vidare på det som är unikt med Leab som elektroniktillverkare och som Leabs kunder lärt sig uppskatta genom åren.
Martin börjar sin anställning den första mars och kommer att ha sin bas på huvudkontoret i Lövånger. Han är f n bosatt i Norrtälje men planerar att flytta till Skellefteå med familjen till sommaren.
Fram till Martin Linders tillträde kommer Leabs styrelseordförande Fredrik Karlsson att fungera som tillförordnad VD.
Leab Group är en av Sveriges ledande kontraktstillverkare av elektronikbaserade produkter. Leab Group, med moderbolaget Lövånger Elektronik AB och de två dotterbolagen Leab Eesti OÜ och ElektronikProdukter i Järlåsa AB, omsätter ca 400 miljoner SEK årligen och finns representerat i Lövånger, Uppsala, Kungsbacka och Tallinn i Estland. Leab ägs av industrimannen Carl Bennet via Lifco AB, en företagsgrupp med ca 4,8 miljarder SEK i omsättning och med över 2 300 anställda.

Comments are closed.