Ny vd för Interactive Institute

I veckan utsåg styrelsen för Interactive Institute Christina von Dorrien till ny vd. Christina von Dorrien tar över vd-posten efter Staffan Truvé, som övergår till att vara ordförande i styrelsen för Interactive Institute.

Christina von Dorrien är en erfaren ledare med mer än 20 år i internationella högteknologiska företag och akademi. Hennes breda erfarenhet sträcker sig från offentliga organisationer och den akademiska världen till privata företag inom sektorer som IT, logistik och medicinteknik. Christina von Dorrien kommer närmast från Mentice AB, där hon varit operativ chef (COO) och teknikchef (CTO).

Dessförinnan arbetade hon bland annat som Senior Vice President på Jeppesen Systems (tidigare Carmen Systems), seniorkonsult på CR&T. Under 90-talet arbetade Christina på Chalmers med forskning och ledande funktioner inom utbildning och verksamhet.

– Christina har som tf vd i Interactive Institute under hösten gjort ett utmärkt jobb och vi är mycket glada från styrelsens sida att hon kommer att fortsätta det arbete hon inlett med att vidareutveckla institutet. Christina kombinerar bra ledarskap med förståelse och visioner för hur teknik och estetik kan kombineras för att skapa nya möjligheter för svensk industri och offentlig sektor, säger Staffan Truvé.

Interactive Institute är ett experimentellt IT-forskningsinstitut som utmanar traditionella perspektiv och tankesätt genom att kombinera konst, design och ny teknik i forskningsprojekt och strategiska initiativ i samarbete med partners från akademi och näringsliv. Huvudkontoret ligger i Kista utanför Stockholm, och verksamhet bedrivs även i Göteborg, Eskilstuna, Norrköping, Umeå och Piteå.

Comments are closed.