Ny vd för Ecospark

Magnus Hägglund har utsetts till ny vd för Ecospark och tillträdde den 1:a mars 2012. Ecospark är ett LEAD-företag som erbjuder en ny generation vit LED-belysning.

 

Magnus Hägglund

Magnus Hägglund har en gedigen och bred erfarenhet från halvledar- och mikroelektronikbranschen efter 14 år på olika chefs- och specialistpositioner inom opto- och mikroelektronikområdet på Ericsson Microelectronics AB och Infineon Technologies Nordic AB. Magnus Hägglund kommer senast från en position inom finansbranschen där han har arbetat med finansiering av innovationsbolag. Bolagets tidigare vd, David Darby, övergår till en roll som CTO i bolaget.

– Vi är mycket nöjda med rekryteringen av Magnus. Med sin gedigna kompetens inom halvledarbranschen, erfarenhet av såväl produktframtagning, försäljning och finansiering är han väl lämpad för uppdraget att leda Ecospark. Jag ser fram emot ett stimulerande och produktivt samarbete, säger Hans Lindberg, styrelseordförande för EcoSpark i ett pressmeddelande.

Ecospark är ett teknikbolag som utvecklar nya teknologier för vit LED-belysning baserade på halvledarmaterialet zinkoxid (ZnO) i form av nanotrådar. Den patentskyddade LED-strukturen möjliggör en ny generation av ljuskällor med bästa kvalitet på det vita ljuset och ljuskällor med stor yta. Ecosparks teknik bygger på lågtemperaturprocesser vilket uppges möjliggöra produktion i stor skala till en bråkdel av kostnaden för konventionella lysdioder. Dessutom behövs varken fosfor eller kvicksilver, vilket gör Ecosparks LEDs till ett miljövänligare val.

– Ecospark är ett väldigt spännande bolag som har en teknologi med mycket stor potential att förändra belysningsbranschen, säger Magnus Hägglund. Bolaget befinner sig i ett intressant läge och jag ser fram emot att utveckla såväl teknik som Ecosparks affärer så att alla får del av miljövänligare och effektivare belysning till ett attraktivt pris. Bolagets framtid ser mycket ljus ut!

Företagsinkubator

LEAD är en företagsinkubator som stöttar utvecklingen av innovativa, unika och tillväxtorienterade bolag genom en strukturerad process och anpassad coachning. Verksamheten ägs av Linköpings Universitet och finansieras därutöver av Norrköpings respektive Linköpings kommun samt Innovationsbron. I dagsläget stöttar verksamheten 23 bolag. För mer information se www.leadincubator.se.

Ecospark erbjuder framtidens ljuskälla – en ny generation av vita LEDs. Bolagets affärsidé är att erbjuda kostnadseffektiva LEDs med bra ljuskvalitet. För mer information om företaget, se www.ecospark.se.

Comments are closed.