Ny utvecklingssats för digital skyltning

Ett Digital Signage Evaluation Kit-12 (DSK-12) ska förenkla utvärderingen av lösningar för digitala skyltar och möjliggöra en snabb distribution till en rad olika marknadssegment. DSEK-12 innehåller teknik från Intel, Kontron och Microsoft och kommer i ett paket med redan validerad mjukvara och utvärderingslicenser, meddelar Intel.

DSEK-12 innehåller teknik från Intel, Kontron och Microsoft i ett förinstallerat och validerat system. Satsen innehåller en OPS-kompatibel Kontron mediaspelare (KOPS800) baserad på 3:e generationens Intel Core-processorer samt en 180-dagars utvärderingskopia av Windows Embedded POSReady 7. Dessutom ingår demos av Content Creation och Content Management Software (CMS) från Flypaper och Scala.

– Återförsäljare och annonsörer utforskar digital skyltning som en ny väg för att förmedla sitt budskap och på olika sätt locka och engagera konsumenterna. Vi tror att den globala marknaden för digital skyltning kommer att uppnå 10 miljoner mediaspelare och 22 miljoner digitala skyltar 2015. Den nya Intellösningen hjälper till att effektivisera utvecklings- och spridningsprocessen för digital skyltning och ge företagen möjlighet att ägna mer tid åt att skapa engagerande innehåll och mindre tid på att hantera programvaruintegration, säger José Avalos, chef för Visual Retail på Intel.

DSEK-12 levereras också med Intel Audience Impression, en programvara som utformats för att leverera personligt innehåll till konsumenterna samtidigt som återförsäljare och annonsörer får tillgång till värdefulla analyser. Programvaran kontrollerar nämligen anonymt betraktarens metrik, såsom kön, åldersgrupp och tiden betraktaren är uppmärksam, samt analyserar dessa data i realtid. Satsen innehåller också Intel vPro Technology för plattformshantering. När mjukvaruutvecklingen är klar går det att använda hela satsen eller koppla bort Kontrons mediaspelare och distribuera den övriga delen direkt till en Open Pluggable Specification (OPS)-kompatibel bildskärm, enligt Intel.

DSEK-12 kan köpas från Kontron eller via distributionskanaler såsom Avnet och Arrow.

Comments are closed.