Ny strategisk order till Tilgin

Tilgin meddelar idag en andra strategisk order från operatören Telekom Srbija för dess nationella FTTx-utbyggnad av fjärrstyrda IP-baserade tjänster i Serbien.

Tilgin har vunnit denna nya order genom sin partner och systemintegratör Saga Beograd.

Denna nya order bygger på den första strategiska ordern som tillkännagavs under 2009. Med den nya ordern kommer Tilgin att förse Telekom Srbija med 2 600 specialanpassade HG1300 Home gateways inklusive Tilgins HGA-mjukvara, en utökad licens för Tilgins fjärrhanteringsprogram och full support.

– I och med denna order samarbetar vi nu med flera av de viktigaste telekomoperatörerna i Östeuropa. Vi har vunnit denna order tillsammans med vår partner och systemintegratör Saga och vi hoppas kunna utöka vår gemensamma verksamhet ytterligare eftersom det öppnar möjligheter för fler framtida affärer, säger vd Mats Victorin vid Tilgin.

– Telekom Srbijas system har levererat förstklassiga triple play-lösningar och har genomfört den första FTTB/FTTH-utbyggnaden i Serbien. Tilgin har en bra position i Östeuropa. Genom en rad viktiga affärer har de generat synlighet för sina lösningar och sin kompetens, vilket bevisar att Tilgin har fiber- och Ethernet-lösningar som passar de särskilda behoven hos operatörerna i denna region mycket bra, säger Radmilo Djordjevic, vice verkställande direktör vid Saga.

Comments are closed.