Ny startsats baserat på Arduino Uno

Elektronikdistributören RS Components lanserar ett startpaket med labbkortet Arduino Uno, avsett för professionella ingenjörer inom inbyggda system och för studenter och entusiaster.

 

Den nya startpaketet har utvecklats tillsammans med tio videosjälvstudier som leds av Arduinos medgrundare Massimo Banzi, och kan ses på www.rs-components.com/arduino.

Tillsammans med filmerna utgör satsen ett open-source elektronikprototypplattform.. Den innehåller alla viktiga komponenter som krävs för att börja programmera Arduino Uno-kortet, samt en guidebok med 15 olika projekt som syftar till att utveckla användarens kunskaper från nybörjare till en professionell nivå. Satsen innefattar en motor, servomotor och drivrutiner vilket gör att satsen också kan användas av dem som vill använda mekatronik i sina konstruktioner.

Arduino Uno är baserad på en Atmel ATmega328 32-bitars mikrostyrkrets med 32 kB flashminne, 2 kB SRAM och 1 kB av EEPROM. Satsen stödjer Windows, OS X och Linux operativsystem, i likhet med open source IDE, som kan laddas ner utan kostnad. Uno har 14 digitala ingångs/utgångsstift (varav sex kan användas som PWM-utgångar), sex analoga ingångar, en 16 MHz kristalloscillator, en USB-anslutning, en kraftkontakt, en ICSP-header, och en återställningsknapp. Det finns tre olika alternativ för att kraftmata kortet: via en USB-kabel, en AC-DC-nätadapter eller från ett batteri.

En serie av perifera kort, som kallas ” shields”, finns tillgängliga för att anslutas ovanpå Arduino kretskortet, med ett gränssnitt för komponenter för en mängd olika applikationer, inklusive motorstyrning, som möjliggör kontroll av likströmsmotorer och läsa av kodare, och en Ethernet ”Shield” för kommunikationn.

– Arduino har varit en pionjär inom billig öppen källkodutveckling och skapat en tillgänglig miljö för både kunniga och aspirerande elektronikingenjörer. Denna nya sats, tillsammans med videoserien, är avsedd att entusiasmera och informera en hel rad av användare. Från kvalificerade ingenjörer till dem som bara inleder sin första kontakt med elektronikkonstruktion, säger Glenn Jarrett, global chef för Product Marketing, RS.

Den nya Arduino startsatsen finns exklusivt tillgängligt från RS Components fram till den 16 oktober 2012 och kommer även därefter att säljas av distributören, enligt ett pressmeddelande.

Comments are closed.