Ny rev. B av IPC-7351-standarden

IPC har nu släppt revision B av standarden IPC-7351 “Generic Requirements for Surface Mount Design and Land Pattern Standard”.

Standarden är ett verktyg för kretskortskonstruktörer som vill konstruera ett kretskort som uppfyller kraven i IPC A-610.

IPC-7351B inkluderar både själva standarden och en IPC-7351B footprintkalkylator på CD. Kalkylatorn inkluderar standardens matematiska algoritmer för att användare ska kunna bygga en footprint för motsvarande ytmonterad komponent snabbt och noggrant, meddelar Scanditron.

Standarden täcker footprintdesign för alla typer av passiva och aktiva komponenter såsom motstånd, kondensatorer, MELF, SSOP, TSSOP, QFP, BGA, QFN och SON. Standarden ger konstruktörer också ett intelligent benämningssystem för footprints, noll komponentrotation för CAD system och tre separata footprintgeometrier att välja mellan, för varje komponent som tillåter användaren att välja en footprint som bäst passar den önskade komponenttätheten.

Revision B inkluderar nu också riktlinjer och regler för konstruktion av footprints för komponentfamiljer såsom elektrolytiska kondensatorer, column och land grid arrays, flat lead komponenter (SOFL och SOTFL) och DFN. Standarden är på 102 sidor.

Alla IPC dokument kan köpas direkt från IPC eller IPCs distributörer i Sverige, Scanditron eller Swentech.

Comments are closed.