Siemens säljer Siplace till Hongkong

Siemens tänker sälja sin verksamhet Siemens Electronics Assembly Systems, som tillverkar maskiner för komponentmontering (Siplace) till Hongkongföretaget ASM Pacific Technology Ltd.

Båda företagen har skrivit avtal om affärsöverlåtelse, vilket väntas ske senast under början av 2011 under förutsättning att myndigheter och aktieägare ger sitt godkännande. Med detta får Siemens en lösning av sitt sökande efter en lämplig industriell investerare som kan ta över dotterbolaget Siemens Electronics Assembly Systems GmbH & Co (SEAS).
Det Hongkongbaserade företaget ASM Pacific Technology Ltd har fler än 12 000 anställda i världen. Med en försäljning av 425 millioner dollar är det en av världens största tillverkare av maskiner för kapsling och bondning.
Genom att ta över SEAS kan ASMPT stärka sin position i Europa, samtidigt som Siplace-teamet får tillgång till ASMPTs breda kundbas och dess utbyggda distributionsnätverk i Asien,. Det gäller speciellt för Kina.
Varken ASMPT eller SEAS planerar att dra ned sina personalstyrkor efter affärens genomförande eftersom båda företagen lägger fokus på att stärka sina kundkontakter på respektive marknader.
Huvudkontoret för Siplace i Munchen kommer inte bara att fortsättningsvis vara ett globalt utvecklingscenter för maskiner för ytmontering utan även  ett europeiskt huvudkvarter för den totala produktportföljen.

 

Comments are closed.