Ny plattform för trådlös laddning

Semtech lanserar nu vad företaget uppger är branschens första plattform för trådlös laddning med stöd för de tre allra viktigaste standarderna Qi, PMA och A4WP Rezence för både mottagning och sändning och vid olika effektnivåer.

TS80K heter Semtechs nya designplattform som innehåller företagets sändarchip TS80000, mottagarchip TS81000, en uppsättning nya chips för krafthantering och referenskonstruktionssatser för trådlös laddning avsedda för marknadssegmenten konsument, mobil, industri och embedded.

Semtechs TS80K har stöd för de tre viktigaste standarderna för trådlös laddning – Qi, PMA och A4WP Rezence – och är enligt företaget den enda plattformen idag som även ger stöd för skalning av effekter i kategorierna låg, medelhög och hög effekt i applikationer från 100 mW till 100 W. Plattformen inkluderar även mottagare i tillämpningar för snabbladdning kompatibla med sändare i spannet 100 mW till >20 W för de tre standarderna samt sändare med uteffekter på mellan 100 mW till >40 W.

Semtech ser en stor potential på marknaden för trådlös laddning som företaget förväntar vara värd mångmiljardbelopp i dollar de närmaste åren. Och då menar Semtech inte bara marknaden för att ladda smarta klockor, mobiltelefoner, surfplattor och bärbara datorer utan också en bredare användning i tillämpningar för bilar, industriverktyg och möbler med inbyggda funktioner för trådlös laddning. Lanseringen av den nya plattformen kan ses som ytterligare ett led i företagets satsning på området. I våras förvärvade Semtech Texasföretaget Triune Systems, ett företag med verksamhet inom bland annat trådlös laddning, för 45 miljoner dollar.

Comments are closed.