Annons

Arccore expanderar till Indien

Göteborgsföretaget Arccore, som levererar Autosar-lösningar på den globala fordonsmarknaden, meddelar att företaget nu öppnat ett kontor i Bangalore, Indien. Kontorets uppgift blir att stödja kunder på den lokala marknaden och därutöver ska ingenjörsteamet på plats också delta i företagets globala Autosar-projekt.

Arccores vd Michael Odälv

– Den indiska marknaden är enorm vad gäller utveckling inom automotive, vilket gör den till en viktig marknad även för oss. Med vårt nya kontor siktar vi inte endast på att stimulera den lokala automotivemarknaden. Vi planerar dessutom att utvidga vårt globalt arbetande ingenjörsteam i Indien – eftersom skickliga ingenjörer är en bristvara i Europa, säger Arccores vd Michael Odälv.

Teamet i Indien är enligt Arccore en väldigt produktiv del av företagetss globala utvecklings- och supportorganisation. Under introduktionsfasen ska kontoret i Bangalore ledas av Håkan Berglund från företagets huvudkontor i Göteborg men kommer så småningom att ledas lokalt.

Arccore utvecklar inbyggd mjukvara för fordonsindustrin och ska i Indien leverera praktisk support för lokala dotterbolag till internationella OEM-företag samt Tier 1-bilföretag. Arccore är aktiv medlem i “AUTOSAR India Regional User Group”, enligt ett pressmeddelande.

Comments are closed.