Ny miljöanpassad flussborttagare

MicroCare corporation demonstrerade på Productronica en ny vätska, med handelsnamnet ”VOC-Free Flux Remover-UltraClean” för att rengöra kretskort. Den uppfyller EUs REACH-direktiv.

–  Detta rengöringsmedel innebär ett nyskapande inom borttagning av flussmedel på elektronik eftersom det uppfyller direktiv och förordningar på praktiskt taget alla platser för tillverkning på jorden. Därför är det till enorm nytta för stora multinationella elektronikföretag, säger Scott Wells, chef för europeisk affärsutveckling hos Microcare.
VOC-Free Flux Remover-UltraClean uppfyller internationella miljöregler genom att det har en sammansättning som är halogenfri och icke klorerad och som inte alstrar några flyktiga, organiska blandningar (VOC, no voilative organic compounds). Förpackningen är märkt med säkerhetsföreskrifter på 14 språk.
Spayburken är avsedd för att ta bort flussmedel, pasta eller oljor av de typer som vanligen förekommer inom elektronikproduktion. Rengöringsmedlet kan påföras direkt från sprayburken, eller kan det dispenseras med reningssystemet MicroCare Trigger Grip – det som vi ser användas på bilden.
Rengöringsmedlet tar bort hartsflussmedel, syntetiska flussmedel, flussmedel av typen ”no clean” liksom svåravlägsnade lödpastor för kretskort.
MicroCares produkter säljs av Desab Elektroniksystem AB.

 

Comments are closed.