Ny mätförstärkare från HBM

Det tyska test- och mätteknikföretaget HBM meddelar att de nu lanserar en ny universell mätförstärkare för töjningsmätning med hög kanaltäthet.

 

HBM:s MX1615 är en ny mätförstärkare med universalingångar för hantering av alla typer av mätuppgifter för töjningsgivare. Den nya modulen är utrustad med många kanaler, vilket gör det möjligt att ansluta upp till 16 töjningsgivare i flera olika konfigurationer, inklusive stöd för fullbrygga, halvbrygga och kvartsbrygga med både 3-trådskretsar och de patenterade Kreuzer 4-trådskretsarna.

MX1615 uppges öka flexibiliteten hos mätningarna eftersom alla kanaler även kan användas både till att registrera standardiserade ± 10 V spänningssignaler och för att mäta temperaturer med en PT100-givare. Det ska också vara möjligt att ställa in parametrarna för varje kanal individuellt och alla kanaler är försedda med 24 bitars A/D-omvandlare. Datahastigheten 19,2 kHz och den maximala bandbredden på 3 kHz per kanal ger ett brett mät- och analysintervall.

Matningspänningen för töjningsgivarna kan för varje kanal ställas in som en bärfrekvens eller DC-spänning. Bärfrekvensmetoden, den elektriska isolationen av kanalerna och cykliska kontroller för automatisk justering, uppges medföra att mätförstärkaren är okänslig för elektromagnetiska störningar som exempelvis kan orsakas av växelriktare, höga strömflöden eller elektriska maskiner.

MX1615 ingår i företagets mätsystemsfamilj QuantumX och kan därför kombineras med andra moduler för att skapa en distribuerad mätarkitektur. Detta innebär att mätförstärkaren kan kombineras med analoga utgångar, digitala ingångar/utgångar, CAN-buss- eller EtherCAT-anslutningar. Dataöverföring till en dator förenklas genom användningen av Ethernet TCP/IP, meddelar HBM i ett pressmeddelande.

Comments are closed.