ST-Ericsson lägger ut verksamhet på Cybercom

Cybercom och ST-Ericsson meddelar att bolagen har tecknat ett avtal om att överföra verksamhet och resurser inom FoU från ST -Ericsson forsknings- och utvecklingscenter i Linköping till Cybercom.

Cybercom uppges vara en viktig leverantör till ST-Ericsson och kommer utveckla mjukvaruverktyg för test till ST-Ericsson fram till och med juni 2013. Enligt avtalet överförs 27 anställda från ST-Ericsson till Cybercom.

– Detta avtal är dubbelt positivt för Cybercom. Vi kan säkra intressant nya affärer för de kommande tre kvartalen och vi kommer att få erfarna och värdefulla nya kollegor som väsentligt kommer att stärka vår verksamhet i Linköping, vilket är en av våra mest lönsamma och växande områden, säger Niklas Flyborg, vd och koncernchef, Cybercom. Detta avtal hjälper oss möta efterfrågan från våra andra viktiga kunder i regionen och vi kan redan börja planera för att åta oss nya projekt.

Denna överföring uppges vara ytterligare ett steg i ST-Ericssons sitestrategi som offentliggjordes i april i år och som syftar till att öka effektiviteten i företaget genom att reducera sin globala verksamhet till färre platser och sänka nivån för ”break-even”. Under de senaste två åren har Cybercoms verksamhet i Linköping ökat försäljningen med 50 procent. Verksamheten omfattar 75 konsulter inom anslutningsteknik och säkerhetstjänster till kunder främst inom industrisegmentet i regionen, enligt ett pressmeddelande.

Comments are closed.