Ny marknadschef för Orbit One

Per Jennel har tillträtt som marknadschef för Orbit One, en kontraktstillverkare får såväl elektronik och mekanik med nationell och internationell verksamhet.

– Jag har följt Orbit One på avstånd de senaste åren och imponerats av deras tillväxt. Det är ett spännande företag med ett brett och genomtänkt tjänstekoncept. Orbit Ones geografiska närvaro i Sverige, Ryssland och Polen är en styrka. Nu ser jag fram emot att kunna lägga stor kraft på försäljningen både i Sverige och internationellt, säger Orbit Ones nya marknadschef Per Jennel.
– Vi är mycket nöjda med rekryteringen av Per. Han kommer att passa bra in i vårt företag och blir ett viktigt tillskott som ger ännu mer kraft till marknads- och försäljningssidan. Hans sakkunnande och breda erfarenhet av branschen tillsammans med ett starkt marknadsfokus gör honom till en perfekt rekrytering, berättar VD Christer Malm.
Orbit One är specialiserade på kontraktstillverkning av kretskort och förpackad elektronik och skiljer sig från många andra EMS-tillverkare genom att ha både låg- och högvolymsproduktion.
Företaget har sex tillverkningsenheter i Sverige, Ryssland och Polen.
I Sverige finns enheterna i Ronneby, Karlskrona, Stockholm och Kalix. Tillverkningsenheten i Ryssland ligger i Slavsk och enheten i Polen ligger i Prabuty. Huvudkontoret finns vid koncernens Ronnebyenhet.
Orbit One har 475 anställda och omsätter över 500 MSEK.
Företaget har en historia som började redan för 48 år sedan.
Den ursprungliga verksamheten, i Ronneby, startades och drevs under åren 1964-1988 av Ericsson. Sedan bytte den flera gånger ägare och ägdes av ICL, SEC och HGL, i nämnd ordning, innan de nuvarande ägarna, vd Christer Malm och ekonomichef Mats Johansson tog över 2003.

 

Comments are closed.