Ny gateway från HBM

Test- och mätteknikföretaget HBM meddelar att de nu lanserar sin CC-Link Gateway, med siktet inställt på användare av industriella vägningsapplikationer..

 

Denna nya Gateway är konstruerad för HBM:s digitala FIT lastceller och AED digitala givarelektronik.

Det innebär att den digitala vägningstekniken från HBM också fungerar med fältbussen CC-Link och uppges mycket enkelt kunna integreras i applikationer som är automatiserade med Mitsubishi PLC-enheter. Med denna nya CC-Link Gateway uppges användaren kunna dra nytta av fördelarna med digital vägningsteknik så som enklare, interna dataflöden, snabbare och exaktare fyllning samt kostnadssänkning.

Integration till kontrollmiljöer på högre nivåer är ofta nödvändigt i industriella vägningsapplikationer, till exempel i doserings- eller fyllningsmaskiner. Vägningskomponenterna måste fungera mot olika gränssnitt, exempelvis för fältbussar, beroende på arkitekturen i kontrollsystemet.

CC-Link är en fältbuss som ursprungligen utvecklades av Mitsubishi Electric och som har stor spridning i världen. CC-Link Gateway från HBM har godkänts i CLPA:s (CC-Link Partner Association) konformitetstest och fungerar därför pålitligt och säkert i CC-Link fältbussapplikationer, enligt ett pressmeddelande.

HBM tillhandahåller avancerade och innovativa komponenter för vägningsteknik som standard lastceller och enpunkts lastceller, lastceller med ett flertal alternativ för individuell konfiguration, bussanpassad elektronikutrustning och förstärkare och programvara för visualisering och analys av mätsignaler.

Comments are closed.