Ny chip-familj för stora pekskärmar

Cypress Semiconductor Corporation har lanserat ett nytt chip för större ”multitouch”-pekskärmar på upp till 11,6 tum. Den nya CY8CTMA884-familjen har 60 I/O-kanaler med stöd för upp till 884 noder på skärmen, vilket uppges vara mer än i någon annan ”single-chip”-lösning.
CY8CTMA884 ger enligt företaget bland annat 10-fingrars beröringsstöd, låg strömförbrukning, avvisning för grepp och handflata, hög noggrannhet och snabb avläsningstid. Alla större operativsystem uppges komma att stödjas i kretsfamiljen.

I och med lanseringen ökar Cypress sin ”TrueTouch”-plattform med stöd för små skärmar – i elektronikprodukter såsom mobiltelefoner och navigationsenheter– till stora skärmar för portabla PC-produkter och ”tablets”. Kretsarna finns tillgängliga idag och full produktion till företagets ledande kunder planeras vara igång i slutet av det första kvartalet i år.

Cypress har genom åren tagit fram en bred portfölj av kapacitivt tryckavkännande pekskärmslösningar vilka inkluderar enkel knapptryckning, multitouch gesture- och multitouch all-point-funktionalitet. Cypress var först med att introducera multitouch all-point som kan spåra tio eller flera samtidiga beröringspunkter. Den lösningen, för samtidig avkänning av beröringar i många punkter på skärmen, har företaget haft i massproduktion sedan 2008.

Comments are closed.