Nujira har lämnat in sin hundrade ET-patentansökan

Nujira meddelar att de nu lämna in sitt hundrade patent, vilket företaget hävdar skapar världens mest omfattande och kompletta patentportfölj som täcker Envelope Tracking (ET) och implementeringen av effektiva, bredbandiga PA:s för trådlös infrastruktur och digitala utsändningar över hela USA, Asien och Europa.

– Envelope Tracking har blivit tekniken för effektoptimering i valet av högeffektiva PA:s över ett brett spektrum av applikationer. Vi fortsätter att utöka vår IPR-plattform för att behålla vår ledarposition inom Envelope Tracking, och kommer att försvara den kraftfullt. Nujira´s patentportfölj ger en blockering för alla dem som försöker utveckla kommersiella Envelope Tracking effektförstärkare (PA:s) för 3G och 4G-telefoner, basstationer och digitalsändare för tv, säger Tim Haynes, CEO för Nujira.

Tim Haynes fortsätter:

– När nu Envelope Tracking antas ser vi en ökad aktivitet både från start-ups och etablerade aktörer inom industrin runt ET. Vi har aktivt arbetat med tekniken sedan 2002 och vårt första patent lämnades in för mer än 8 år sedan. Med tanke på djupet och bredden i vår patentportfölj är det är svårt för oss att se hur människor kan komma runt alla våra patent, och vi kommer att hålla ett vakande öga över eventuella överträdelser.

Envelope Tracking-arkitekturen modulerar dynamiskt strömtillförseln hos en RF-PA i linje med signalens amplitud. Den höga bandbredden och snabba spårningsprestandan i Nujira's ET- implementering säkerställer att PA:s alltid är verksamma i kompression, vilket resulterar i höga effektivitetsvinster även för signaler med ett stort dynamiskt omfång, till exempel 20 MHz LTE kanaler. Även denna princip har varit känd och aktivt studerats sedan 1930-talet och Nujira har varit först med att framgångsrikt möta utmaningen att exakt spåra den sända signalen i kommersiella produkter för 3G, 4G och digitalteve-tillämpningar, enligt ett pressmeddelande.

Nujira s IPR-portfölj omfattar inte bara tekniska genombrott som ligger till grund för
företagets implementering av bredbandiga, högeffektiva ET-modulatorer, utan också bredare
aspekter. Dessa inkluderar systemarkitektur, tidsanpassning, linjärisering med och
utan Digital Pre Distortion (DPD), PA-enhetsoptimering, systemets prestandaoptimering, och kalibrering av produktionslinor, meddelar företaget.

Comments are closed.