Nexus uppdaterar avlusningsstandard

Forumet Nexus 5001 Standard har behandlat avlusningsutmaningar vid konstruktioner med flera kärnor och SoC:s. En uppdatering av standarden ger nu stöd för två nya gränssnitt – JTAG och Xilinx Aurora SerDes.

Nexus 5001 Forum meddelar nu sin ratificeringen av IEEE-ISTO 5001-2012 Standard (Nexus 5001) för ”Embedded Global Processor Debug Interface”. Standarden har utvecklats av Nexus Forum, en industrigrupp bestående av IC-företag, systemtillverkare och design-automationsföretag och lägger i den reviderade standarden till stöd för två nya gränssnitt – IEEE Std. 1149.7 (JTAG) och spårning på ett höghastighets Xilinx Aurora SerDes (Serializers/Deserializers)-gränssnitt – vilket uppges ska ge en rad fördelar såsom kortare ”time-to-market” för konstruktören.

"Vi är mycket glada att se fullbordandet av denna nya utgåva av standarden, som utökar Nexus 5001:s värde vid system-on-chip (SoC)-design. Standarden ger den säkerhet och stöd som följer med ett beprövat standardbaserat debug-ramverk och flexibiliteten att hantera ett brett spektrum av instrumenteringslösningar ", säger Neal Stollon, ordförande för Nexus 5001 Forum. "Den nya utgåvan av Nexus 5001-2012 standarden innehåller en rad kraftfulla funktioner, inklusive nya transaktioner och gränssnitt, som är inriktade mot stora utmaningar i debug-världen, bättre stöd för mer komplexa flerkärniga debugmiljöer och högre prestanda för gränssnittsspårning för att medge högre off- chip datagenomströmning med en mer omfattande kiselanalys."

Genom att ta itu med de ökande behoven inom spårning och kalibrering i genomströmningen vid flerkärniga, SoC-konstruktioner, lägger Nexus-specifikationen till stöd för Nexus-protokollet över Aurora. Nexus gränssnitt fortsätter också att ge stöd för parallella auxiliary (AUX)-bussar som ofta används för spårning i befintliga Nexus-konstruktioner. För att stödja effektivare JTAG-baserade lösningar  har Nexus-standarden integrerats med IEEE Std. 1149.7 – nästa generations utökning av JTAG som definierar parallella JTAG TAPS och 2-pinnars JTAG-gränssnitt – likväl som för 1149.1 JTAG.

Nexus 5001-2012 standarden är fullt tillgänglig för alla Nexus 5001-forumets medlemmar och deras närstående, för ytterligare information hänvisas till www.nexus5001.org och för mer information om Xilinx Aurora och tillgängliga alternativa licenser till www.xilinx.com/Aurora, i ett pressmeddelande.

Comments are closed.