Namnet blev ST-Ericsson

ST-Ericsson blev namnet på sammanslagningen mellan Ericsson Mobile Plattforms och ST-NXP Wireless. Samriskbolaget, som ägs till hälften av Ericsson och till hälften av STMicroelectronics, får en stark ställning och de bägge delarna hade tillsammans en omsättning på ca 3,6 miljarder dollar 2008. Antalet anställda är ca 8 000.

– ST-Ericsson är en född ledare, med ett starkt arv från några av de bästa företagen inom trådlöst, säger Alain Dutheil, President och CEO för ST-Ericsson. Företaget har de fyra grundläggande ingredienserna för framgång: fokus på innovation, en komplett produktportfölj inom trådlöst, ett starkt rykte som pålitlig partner och en handlingskraftig och erfaren ledningsgrupp. Att vi har stark uppbackning av två erfarna moderbolag, kombinerat med de mycket kompletterande och kompatibla företagskulturerna, ger ST-Ericsson en optimal start för att snabbt konsolidera sin position som en varaktig ledare.
Dutheil betonade den enorma vikt teknisk innovation har i det nya företaget:
– Vi har storleken för att investera och leverera de tekniker som kommer att ge våra kunder möjligheten att lyckas. Vi kommer att bygga på vår väletablerade tradition inom tekniskt och innovativt ledarskap för att skapa en fokuserad kraftkälla inom forskning och utveckling.
ST-Ericssons IP-portfölj är en av de mest omfattande på marknaden. Nästan 85 procent av arbetsstyrkan är inriktad på FoU och företaget har ett stort antal viktiga patent. Företaget har plattformslösningar med referenskonstruktioner för GSM, EDGE, WCDMA, HSPA, såväl som TD-SCDMA och LTE.  Multimedia- och applikationsprocessorerna stödjer alla stora operativsystem
ST-Ericssons konnektivitetslösningar täcker Bluetooth, FM, GPS, WLAN, Near Field Communications och USB. Lösningarna täcker alla marknadssegment, från instegsprodukter till smartphones, och kan levereras som helt integrerade lösningar såväl som individuella komponenter.
ST-Ericsson har långvariga relationer med alla stora mobiltelefontillverkare och är en ledande leverantör till Nokia, Samsung, Sony Ericsson, LG och Sharp, såväl som andra intressanta ledande företag inom mobilindustrin.
Huvudkontoret ligger i Geneve, Schweiz och ledningsgruppen består, förutom Alain Dutheil, President och Chief Executive Officer, av:
Robert Puskaric, Deputy CEO, Executive Vice President
Tommi Uhari, Senior Vice President, Products
Abhijit Bhattacharya, Vice President, Operations and Quality
Marc Cetto, Vice President, 2G och Connectivity
Jean-Louis Champseix, Vice President, Human Resources
Monica De Virgiliis, Vice President, Wireless Multimedia
Jörgen Lantto, Vice President, Mobile Platforms och CTO
Claudia Levo, Vice President, Global Communications
Timothy Lucie-Smith, Vice President, Chief Financial Officer
Thierry Tingaud, Vice President, Strategic Planning
Lotta Westerlund, Vice President, Legal Affairs
Pascal Langlois, Vice President, Sales, rapporterar till Chief Sales and Marketing Officer, Robert Puskaric
ST-Ericsson är ett fabless-företag utan egen tillverkning och kommer att använda ledande wafers från STMicroelectronics såväl som andra tredjepartstillverkare. Företaget har också tillgång till monterings- och testanläggningar i världsklass, som drivs av STMicroelectronics. ST-Ericsson finns över hela världen, med huvudsakliga center i Kina, Finland, Frankrike, Tyskland, Indien, Japan, Korea, Nederländerna, Norge, Singapore, Sverige, Storbritannien och USA.

Comments are closed.