Mycronic får order på två maskritare

Mycronic har erhållit order på två stycken FPS maskritare från en befintlig kund i Asien. Systemen är beräknade att levereras senast under andra halvåret 2016.

Mycronics maskritare används för tillverkning av fotomasker inom olika tillämpningsområden. Dessa handlar om tillverkning av bildskärmar (för bland annat TV, smarta telefoner och surfplattor) samt tillämpningar inom multi purpose-marknaden. Multi purpose är ett brett marknadssegment som omfattar många olika tillämpningar. Några användningsområden är fotomasker för pekskärms-funktioner, så kallad touch screen, och elektronisk kapsling.
– Mycronics FPS passar bra för mindre avancerade fotomasker, säger Magnus Råberg, affärsområdeschef för mönsterritare på Mycronic AB. Kunden har valt vår standardmaskin, som ger en kostnadseffektiv tillverkning av fotomasker för elektronisk kapsling.
Den konkurrensutsatta Multi purpose-marknaden är ett bra komplement till Mycronics maskritare för avancerade bildskärmar. Prisnivån på en FPS ligger mellan 1,5–4 miljoner USD, beroende på konfiguration och kundanpassningar.

Comments are closed.