Mycronic får dubbla order på maskritare

Mycronic AB har fått två separata order på maskritare, en från en kund i USA och en från en kund i Asien.

USA-affären gäller en FPS-maskritare inom Multi purpose-segmentet. Maskritaren är beräknad att levereras under tredje kvartalet 2016.
Affären i Asien gäller en ersättning av ett äldre system för tillverkning av fotomasker för bildskärmar. Också det systemet är beräknat att levereras under tredje kvartalet 2016.
Mycronic har sedan mitten av 1990-talet levererat maskritare för tillverkning av fotomasker, vilka är nödvändiga i tillverkningen av alla platta bildskärmar. Mycronic är den enda leverantören i världen av utrustning för tillverkning av avancerade fotomasker. Sedan år 2000 har Mycronic levererat cirka 65 maskritare för bildskärmstillämpningar. Drygt hälften av dessa är 10 år eller äldre och att underhålla dessa system blir mer och mer utmanande. En del av Mycronics kunder med äldre maskritare har också behov av en mer modern produktionsutrustning.
– Det här är den andra ordern på en maskritare som skall levereras i utbyte mot ett av kundens äldre system, säger Magnus Råberg, affärsområdeschef för mönsterritare på Mycronic AB.
Prisnivån på ett ersättningssystem byggt på Prexision-plattformen ligger normalt i spannet 12–16 miljoner USD, beroende på konfiguration och typ av inbytessystem.

Comments are closed.