Murata övertar Renesas HPA-verksamhet

Murata och Renesas meddelar att de ingått ett ramavtal om att överföra Renesas verksamhet inom High-Power Amplifier (HPA) till Murata.

Murata Manufacturing Co, Ltd och Renesas Electronics Corporation meddelar att de tecknat ett ramavtal om att överföra Renesas Electronics affärsverksamhet inom effektförstärkare (HPA) inklusive dess produktionsanläggning i Nagano (Nagano Device Division), till Murata Manufacturing. Utifrån det grundläggande avtal som nu undertecknats förvärvar Murata ovanstående verksamhet från Renesas och överföringen ska vara klar till den 1 januari 2012. Ett slutgiltigt avtal med detaljerna kring överföringen förväntas vara klart till slutet av oktober 2011.
 
Anledningen till affären förklaras med att den växande efterfrågan på smartmobiler och expansionen av enklare (low-end)-modeller i utvecklingsländerna medför en växande trend mot ”one-stop-module”- och plattformslösningar som integrerar grundläggande kommunikationsfunktioner i en enhet. Framför allt ökar efterfrågan på moduler som innehåller HPAs och RF-komponenter såsom filter och switchar. I ljuset av denna föränderliga affärsmiljö, och för att samtidigt behålla sin ställning inom front-end moduler (FEMs), har Murata undersökt åtgärder som kan stärka företagets teknik för effektförstärkare och främja integrationen av dessa i sina front-end-moduler, för att expandera sin verksamhet.

Comments are closed.