Annons

Modulärt styrsystem för små automationssystem

Siemens ersätter nu sitt befintliga programmerbara styrsystem, Simatic s7-200 med det nya och förbättrade Simatic S7-1200.

 

Det kompakta styrsystemet Simatic S7-1200 kommer med fem olika CPU:er med olika prestanda och en modulär konstruktion som kan expanderas med ytterligare in- och utgångar. Systemet är skalbart på detaljnivå, genom att man kan installera ”signalkort” direkt på CPU:n för att lägga till digitala eller analoga kanaler, vilket minskar behovet av utrymme i kontrollskåpet. CPU:ns in- och utdata har även konstruerats för rörelsestyrda applikationer, så flexibiliteten har redan integrerats i basmodulen. De integrerade teknikfunktionerna omfattar en PID-regulator med sluten styrning samt rörelse- och axelstyrning.
Styrsystemet konfigureras med verktyget STEP 7 Basic i TIA Portal (Totally Integrated Automation). Det innebär att användarna får tillgång till ett standardiserat omfattande ingenjörsverktyg för logiska operationer, HMI och nätverksanslutning med ett delat operatörsgränssnitt och med en delad redigerare. Hela navigeringssystemet, alla symboler och alla menyer har standardiserats i alla vyer, vilket gör det lätt att lära sig och använda programmet.
S7-1200 kommer med ett integrerat Profinet-gränssnitt som är standard för alla CPU:er och har konstruerats som ett tvåportars switch-gränssnitt på de större modellerna. Det stödjer distribuerade arkitekturer med in- och utdata, operatörsgränssnitt, HDMI, drivenheter och andra fältenheter från Profinet. Denna egenskap är särskilt användbar om styrenheten skall användas i ett uppkopplat system eller om mer än ett operatörsgränssnitt skall kopplas in. Separata expansionsmoduler finns tillgängliga för Profibus-kommunikation.
Tack vare en GPRS-modul kan enheten fjärrstyras nästan var som helst ifrån i fabriken. Detta är användbart vid underhåll, då fel kan avlägsnas genom fjärrstyrning och serviceteknikerna kan få diagnostisk information överförd eller beställa hårdvarukomponenter i förväg.
Styrsystemet Siemens Simatic S7-1200 kan köpas direkt från lager hos RS Components.

Comments are closed.